Ως ενεργειακή επιθεώρηση νοείται η μέτρηση-εκτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης ενέργειας ενός κτιρίου και των παραγόντων που τις επηρεάζουν, καθώς και των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Με την μελέτη ενεργειακής επιθεώρησης δημιουργείται μια καθαρή εικόνα της κατάστασης του κτιρίου και των τρόπων αναβάθμισης των συστημάτων του που καταναλώνουν ενέργεια. Στην συνέχεια η ενεργειακή επιθεώρηση αποσκοπεί στην ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου και στην έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού.

Από ποιους γίνεται;

Η ενεργειακή επιθεώρηση διεξάγεται από Ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι Στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, σύμφωνα με τον νόμο 3661/2008.

Σε ποια κτίρια γίνεται;

Υποχρεωτική ενεργειακή επιθεώρηση και έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (Π.Ε.Α.) γίνεται σε όλες τις πωλήσεις, μεταβιβάσεις και μισθώσεις κτηρίων ή τμημάτων κτιρίων άνω των 50 τ.μ.. Οι εξαιρέσεις αυτών αναφέρονται στον ν. 3661/08 (άρθρο 11) Ας μην σπαταλάτε άλλη ενέργεια. Καλέστε το Τμήμα Ενέργειας της Ergmasin για περισσότερη πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών εύκολα και οικονομικά.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) ολοκληρώνοντας το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων ( με τους νόμους που αναλύθηκαν παραπάνω), προχωράει με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια δέσμη οικονομικών κινήτρων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του οικιακού τομέα, μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ».

Το Υπεκα γι’ αυτό τον σκοπό έχει διαμορφώσει ένα άκρως ενημερωτικό site για τους ιδιώτες που θέλουν να αναβαθμίσουν την οικία τους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε σε αυτό. http://exoikonomisi.ypeka.gr/

Στο site μας θα βρείτε το διάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος και τις οδηγίες εφαρμογής του (συνημμένα αρχεία).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε με το τμήμα Ενέργειας της Ergmasin ώστε να ενημερωθείτε για την δυνατότητα ένταξης σας στο πρόγραμμα.

Οι σύμβουλοι μηχανικοί της Ergmasin μπορούν να είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα υλοποίησης του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’οίκον» ώστε να επιλέξετε τις οικονομικότερες και αποτελεσματικότερες αλλαγές για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικείας σας.

Επικοινωνήστε στο τηλ: 210 3300473 ή μέσα από την φόρμα επικοινωνίας μας εδώ.
Εμ. Μπενάκη 25, Αθήνα, 10678 Τηλ: 210 3300473 Φαξ: 210 3300473 email: ergmasin@gmail.com

Φόρμα επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Μήνυμα
Invalid Input

Invalid Input